Zoeken in deze blog

maandag 17 oktober 2011

17 oktober - even mijmeren na de klantendag

Moe maar voldaan kunnen we allemaal terugkijken naar de klantendag vorige zaterdag. Het weer viel mee, weliswaar wat frisjes maar zonnig, de inzet van de vrijwilligers was enorm, de toeloop van de klanten en geïnteresseerden was groot en menige klant stelde vragen bij producen, recepten enz.

We zagen veel bekende gezichten maar ook ook veel nieuwe gezichten. Enfin, de dag mocht er zijn!

Menige klanten stelden vragen bij een gerecht met rode rijst. Want wij hebben Basmati-rijst, volle rijst, witte rijst, rode rijst en paarse rijdt. En weten dat in India alleen al meer dan 200 soorten rijst bestaan!! Rijst is een basisvoedsel waar miljoenen mensen van afhankelijk zijn en bijgevolg t├ę belangrijk om ermee te knoeien. Dankzij de ondersteuning van kleine producenten kunnen heel wat mensen en groeperingen op een aanvaardbare manier rond komen en ervoor zorgen dat zijzelf eten hebben, en ook anderen in hun omgeving. OWW steunt daarom de biolandbouw in India en Thailand en probeert het onderwerp actueel te houden.

Wil je rijst die snel klaar is? Ga dan voor de paarse rijst (+/-10min kooktijd). Basmati is ongeveer 12 - 15 minuten. Heb je echt veel tijd ga dan voor de rode rijst (1 uur, behalve als je hem een nacht laat weken vooraf). Wil je ideetjes? Receptjes? Gewoon meer weten? Kom dan gerust langs in de winkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten