Zoeken in deze blog

maandag 16 januari 2012

16 januari 2012

Oh jee, is het al zolang geleden dat ik nog wat schreef? Blijkbaar wel. Het eindejaar was dan ook druk, druk, druk... standen bemannen/vrouwen, beurs, eindejaarsperiode, inventaris enz...

Nu dat allemaal achter de rug is, kunnen we terug, met een lekker kopje thee in de hand (al dan niet alcoholisch aangelengd, hihi)terugdenken aan alles dat voorbij is en wat we mogen verwachten. Er staat, zoals gewoonlijk weer heel wat op het programma, het aantal handen gaat (weer) onvoldoende zijn...

Elk jaar beloven we onszelf om het wat rustiger aan te doen, wat niet steeds lukt. Een paar extra helpende handen zou reeds het verschil kunnen maken. Diegene die dit leest en denkt: wel, ik wil best 1x per maand iets doen of zo, aarzel niet en laat het weten.

Enfin, de zon heeft zich eindelijk getoond, en de wereld lijkt mooier. Niets is echter minder waar: de opwarming van de aarde is zeer voelbaar, onrecht is zeker de wereld niet uit, de kleineren moeten het nog steeds bekopen om de groteren een meerwinst te laten hebben. Honger is nog steeds niet weggebannen, hoewel er eigenlijk genoeg geproduceerd wordt... voor ons, en zelfs in eigen land moeten we terug, voor de eerste maal in meer dan 20 jaar, de politiek terug in het oog houden.

Er wordt veel geschreven, en nog meer gezegd. Niet noodzakelijk voor ons, onze buren of medemensen, maar voor het eigen gewin.

Eerlijke handel = een faire prijs voor producten met een faire kwaliteit, is onontbeerlijk, zowel hier als in het zuiden. Als alle boeren een fatsoenlijke prijs zouden krijgen, zou het niet kunnen dat bijvoorbeeld fruit ingevoerd wordt van de andere kant van de wereld, terwijl ons fruit geƫxporteerd wordt... Hoe bizar kan het even zijn.

Toch een prettig ongelofelijk gezond geweldig en spetterend 2012 gewenst!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten