Zoeken in deze blog

vrijdag 27 mei 2011

27 mei 2011 - en morgen is het Wereldfeest in Leuven!

De weergoden lijken ons niet echt genadig voor morgen.  Volgens diverse kanalen (het kmi belooft 19°C, Redding 17°) zou het geen fantastiche weerkundige dag worden. Zelfs "een beetje fris voor de tijd van het jaar" (hum).  Maar enfin: het is een feest en goed of slecht weer, het blijft een feest, een leuk feest.  Dit jaar in onder de noemer: "Hoop doet vluchten", waarom komen vluchtelingen anders onze contreien uit?  Toch in de hoop een beter leven te vinden.  De enkelingen met slechte bedoelingen buiten beschouwing gelaten.

Oxfam Wereldwinkels regio Leuven staat dit jaar, samen met een aantal andere organisaties, op het wereldfeest met een spel.  Op een 5-tal plaatsen op het domein staan stands waar kinderen/jongeren/volwassenen een opdracht krijgen.  Lukt het, krijgen ze een puzzelstuk.  Eens alle stukken bij elkaar, kan dit een leuk cadeautje opleveren én de opgedane wijsheid kan een aanzet zijn om kritische geesten te vormen.

Je wist niet wat te doen morgen (zaterdag 28/5)???  In Leuven, op de Bruul moet je zijn.  Er staan ook eetstandjes en er zijn heel veel leuke optredens gepland.  Inkom is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten